Elokuvatähti Christian Balen ura sai vauhtia Neuvostoliitosta

Yksi Christian Balen varhaisista rooleista oli elokuvassa Mio, poikani Mio, joka perustuu Astrid Lindgrenin satuun ja kuvattiin suurelta osin Neuvostoliitossa. Elokuvan ohjasi neuvostoliittolainen Vladimir Grammatikov.


 

Tiesitkö, että useissa menestyselokuvissa, muun muassa Yön ritarissa (The Dark Knight) näytellyt Christian Bale haki nuorena näyttelijäuralleen vauhtia Neuvostoliitosta?

 

Kuten näyttelijä itse myönsi, kuvaukset Neuvostoliitossa auttoivat häntä saamaan tärkeää kokemusta ja tuntemaan itsensä itsenäisemmäksi ja kypsemmäksi.

Yksi tulevan "Yön ritarin" ja Oscar-voittajan uran ensimmäisistä projekteista oli vuonna 1987 valmistunut neuvostoliittolais-norjalais-ruotsalainen elokuva "Mio, poikani Mio" (Mio in the Land of Faraway). Se perustuu Astrid Lindgrenin lastensatuun.

Yhdeksänvuotias Bosse-niminen poika Tukholmasta joutuu taikamaahan, jossa hänen nimensä on Mio ja hän on kuninkaan poika, jonka on taisteltava pahaa ritari Katoa vastaan. Ja hänen uusi ystävänsä Yum-Yum, jota näyttelee 13-vuotias Bale, auttaa häntä tässä.

Elokuvan alullepanijoina olivat ruotsalaiset, ja Lindgren henkilökohtaisesti hyväksyi neuvostoliittolaisen ohjaajan Vladimir Grammatikovin ohjaajaksi. Lapsia päähenkilöiden rooleihin etsittiin Britanniassa aloittelevien näyttelijöiden joukosta, ja Christian Bale valittiin 65 hakijan joukosta.

Mio-elokuvan kuvaukset tapahtuivat Moskovassa, Skotlannissa, Ruotsissa ja Krimillä. Kun Tšernobylin ydinvoimalassa Ukrainan neuvostotasavallassa tapahtui onnettomuus huhtikuussa 1986, koko kuvausryhmä evakuoitiin kiireellisesti.

Kuukautta myöhemmin se palasi takaisin ja kuvaukset jatkuivat. "Jokaisella illallisella oli Geiger-mittari, joka skannasi jokaisen lautasen", näyttelijä sanoi vuosia myöhemmin.

Christian Bale syntyi Englannissa vuonna 1974. 


Christian Bale on esiintynyt useissa menestyselokuvassa, muun muassa finanssikriisiä kuvaavassa The Big Short -elokuvassa vuonna 2015.



 

Lähde: Russia Beyond 27.5.2024


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Venäjän Pietari Suuri oli oikeasti suuri

East Office etsii toimistopäällikköä Helsinkiin

Presidentti Vladimir Putin vieraili Kiinassa