KHL-liigassa yhä paljon ulkomaalaisia pelaajia

 

Suomalaiset jääkiekkoilijat poistuivat KHL:stä lähes kokonaan Venäjän hyökättyä Ukrainaan, mutta idän mahtiliigassa on yhä runsaasti pelaajia muista perinteisistä jääkiekkomaista kuten Kanadasta ja Yhdysvalloista. Kuva: KHL


 

Suomalaiset jääkiekkoilijat poistuivat KHL-liigasta lähes kokonaan Venäjän hyökättyä Ukrainaan, mutta idän mahtiliigan joukkueissa on yhä paljon pelaajia muista perinteisistä jääkiekkomaista kuten Kanadasta ja Yhdysvalloista.

 

Icehockeyprospects-sivuston selvityksen mukaan Venäjän KHL-liigan joukkueissa oli joulukuun lopulla yhteensä peräti 45 kanadalaispelaajaa. Vaikka Venäjä ja Yhdysvallat ovat kansainvälisessä politiikassa napit vastakkain, urheilussa raja-aidat ovat joustavampia. KHL:ssä on tällä hetkellä 18 yhdysvaltalaista pelaajaa, muun muassa HIFK:ssakin pari kautta kiekkoillut Alex Broadhurst, joka edustaa KHL:ssä Amur Habarovskia.

 

Suurin ulkomaalaisryhmä KHL:ssä ovat nyt valkovenäläiset, joita siellä pelaa 49. Kazakstanilaisia on 32. Slovakiasta on 8 pelaajaa ja Tsekistä 4. Yksittäisiä pelaajia on lisäksi muun muassa Japanista, Kroatiasta, Ranskasta ja Sloveniasta.

 

KHL:ssä pelaa neljä ruotsalaista ja yksi latvialainen, aiemmin Jokerien maalivahtina pelannut Janis Kalnins.

 

Suomesta KHL:ssä on tällä hetkellä vain yksi pelaaja, Teemu Pulkkinen, joka pelaa kiinalaisjoukkue Kunlun Red Starissa. Ennen sotaa suomalaisia oli idän mahtiliigassa runsaasti sekä Jokerien että muiden KHL-joukkueiden riveissä. Jokerit jätti KHL:n Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

 

Osalla pelaajista voi olla kaksoiskansalaisuus, jolloin he esiintyvät KHL-tilastoissa kahden kansallisuuden edustajina. Yhtäkään ukrainalaista pelaajaa KHL:ssä ei liigan verkkosivun perusteella tällä hetkellä ole.

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Venäjän Pietari Suuri oli oikeasti suuri

East Office etsii toimistopäällikköä Helsinkiin

Presidentti Vladimir Putin vieraili Kiinassa