Siirry pääsisältöön

Ravintola Troikka sulki ovensa

Troikka kertoi sulkemisesta lyhyellä ilmoituksella ravintolan verkkosivulla.



 

Venäläistä ruokaa vuosikymmenet Helsingissä tarjoillut ravintola Troikka on sulkenut ovensa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat 11.9.2023.

Liikemies Timo T. Kaukonen perusti ravintolan vuonna 1968. 

Yrityksen verkkosivuilla on nyt vain lyhyt viesti, jossa kiitetään kuluneista vuosista.

Troikka sijaitsi Etu-Töölössä Caloniuksenkatu 3:ssa. Samalla paikalla on toiminut venäläinen ravintola jo 1920-luvulla. Tuolloin ravintolan nimi oli Ruokabaari, jota piti tsaarin eversti.

HS kirjoitti helmikuussa Helsingin venäläisten ravintoloiden hankalasta jamasta.

Jutussa kerrottiin, että venäläisravintoloiden myynti oli pudonnut Venäjän valtion aloittaman hyökkäyssodan jälkeen. Tämä tapahtui huolimatta siitä, että moni ravintoloista oli Troikan tapaan täysin suomalaisomisteinen.

Tuolloin Ravintola Troikan ravintolapäällikkö Pekka Pellikka kertoi HS:lle sodan vaikuttaneen ”merkittävästi” ravintolan myyntiin.

”Viime pikkujouluaikana yritysasiakkaat jäivät kokonaan pois ravintolasta, asiakaskunta oli kokonaan itse maksavia. Viime marraskuun myynti oli puolet siitä, mitä se on ollut normaalisti pikkujouluaikaan”, Pellikka totesi Helsingin Sanomille.

Pellikka kuitenkin sanoi, ettei Troikka ole toistaiseksi aikeissa lopettaa toimintaansa.

”Ravintola aikoo laajentaa ruokalistaansa slaavilaiseen suuntaan”, Pellikka sanoi.

Toisin kävi.

Aiemmin HS on uutisoinut, että myös Katajanokalla sijainnut ravintola Bellevue sulki ovensa.

Yli 100-vuotiaan ravintolan myynti laski nopeasti alle puoleen siitä, mitä myynti oli ennen Venäjän hyökkäyssodan alkamista. Bellevuekaan ei ollut venäläisomistuksessa.

Myös Ville Haapasalon neuvosto­liittolainen ravintola Davai Davai sulki yllättäen ovensa Kauppatorin kulmalla kesällä 2022.

Helsingin perinteisistä venäläisravintoloista edelleen jatkaa Saslik, joka sijaitsee Neitsytpolulla Venäjän suurlähetystön vieressä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Venäjän Pietari Suuri oli oikeasti suuri

East Office etsii toimistopäällikköä Helsinkiin

Presidentti Vladimir Putin vieraili Kiinassa