Venäjä-asiantuntija Jangfeldt vierailee Helsingissä

Venäjä – aatteet ja ideat -kirjassaan Jangfeldt korostaa Venäjän historian heiluriliikettä pysähtyneisyyden ja hajoamisen, sorron ja suojasään, uudistusten ja niitä romuttavien vastareformien välillä.

 

 

Ruotsalainen Venäjä-asiantuntija Bengt Jangfeldt vierailee Helsingissä tiistaina 25. huhtikuuta 2023.

 

Hänen uusimmat teoksensa Venäjä – Aatteet ja ideat Pietari Suuresta Putiniin sekä Immanuel Nobel ja hänen poikansa tsaarien Venäjällä ovat vastikään ilmestyneet suomeksi. Venäjä – aatteet ja ideat -kirjassaan Jangfeldt korostaa Venäjän historian heiluriliikettä pysähtyneisyyden ja hajoamisen, sorron ja suojasään, uudistusten ja niitä romuttavien vastareformien välillä. Teos ilmestyi Ruotsissa alun perin vuonna 2017 ja kirjailija päivitti sen viime vuonna.

 

Immanuel Nobel ja hänen poikansa tsaarien Venäjällä -kirja kertoo nimensä mukaisesti Nobelin perheen poikkeuksellisesta menestystarinasta Venäjällä.

Vuonna 1948 syntynyt Jangfeldt on Tukholman yliopiston dosentti.

Tuottelias tutkija ja kirjailija on saanut lukuisia tunnustuksia ja palkintoja, muun muassa kaksi Ruotsin tärkeintä August-kirjallisuuspalkintoa sekä Ruotsin kuninkaan mitalin tunnustuksena menestyksekkäästä kirjailijanurastaan.

Lähde: Kustannusosakeyhtiö Siltala 14.4.2023


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Venäjän Pietari Suuri oli oikeasti suuri

East Office etsii toimistopäällikköä Helsinkiin

Presidentti Vladimir Putin vieraili Kiinassa