Nobelit tsaarin Venäjällä -kirjavinkki

Bengt Jangfeldtin uutuuskirja IMMANUEL NOBEL JA HÄNEN POIKANSA TSAARIEN VENÄJÄLLÄ kertoo Nobelin perheestä, joka rakensi tsaarien Venäjällä menestyvän yritysimperiumin. Kirjan kustantaja Suomessa on Siltala.


 

Arvostetun ja palkitun ruotsalaisen slavistin Bengt Jangfeldtin kirja IMMANUEL NOBEL JA HÄNEN POIKANSA TSAARIEN VENÄJÄLLÄ kertoo nimensä mukaisesti Nobelin perheen poikkeuksellisesta menestystarinasta Venäjällä.

 

Nimi Nobel liitetään useimmiten Nobel-palkinnon luojaan, mutta Alfred Nobelin isän ja veljien saavutukset ovat vähintäinkin yhtä merkittäviä. Isä ja pojat olivat nerokkaita keksijöitä ja lahjakkaita yrittäjiä perheessä, jonka tarina sijoittuu suurelta osin Venäjälle.

Isä Immanuel Nobel oli yleisnero: arkkitehti, keksijä, insinööri ja suunnittelija. Vuonna 1838 hän muutti Pietariin ja perusti Venäjän laivastolle höyrykoneita ja merimiinoja valmistavan mekaanisen verstaan.

Immanuelin poika Ludvig kehitti verstaasta yhden maan menestyneimmistä konetehtaista.

Ludvigin veli Robert puolestaan loi perustan Branobelille, yhdelle maailman suurimmista öljy-yhtiöistä.

Kun perhe vuonna 1918 joutui pakenemaan Ruotsiin, oli Branobel Venäjän arvostetuin yritys ja Nobelin perhe maan rikkaimpia.

Bengt Jangfeldt (s. 1948) on palkittu tietokirjoistaan kahdesti Ruotsin tärkeimmällä August-kirjallisuuspalkinnolla, muun muassa Vladimir Majakovskin elämäkerrasta Panoksena elämä (2008).

 

Kirjan kustantaja Suomessa Kustannusosakeyhtiö Siltala kertoi asiasta tiedotteessaan 31.1.2023.

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Venäjän Pietari Suuri oli oikeasti suuri

East Office etsii toimistopäällikköä Helsinkiin

Presidentti Vladimir Putin vieraili Kiinassa