Fennovoima kertoo seuraavansa tilannetta Ukrainassa

Ydinvoimayhtiö Fennovoima kertoo seuraavansa sotatilanteen kehittymistä Ukrainassa. Kuva: Fennovoima


 

Ydinvoimayhtiö Fennovoima on julkaissut useita päivitettyjä kannanottoja, joissa se kertoo seuraavansa sotatilanteen kehittymistä Ukrainassa. Viimeisimmän kannanottonsa Fennovoima julkaisi 15.3.2022 ja se kuuluu seuraavasti:

 

-Venäjän invaasio ja sota Ukrainassa jatkuu. EU, Yhdysvallat ja monet muut maat ovat päättäneet useista rajoittavista toimenpiteistä Venäjää vastaan, ja uusia sanktioita on odotettavissa.

-Kansainvälinen yhteisö on asettanut useita rajoittavia toimenpiteitä. Ydinvoima-alaa ei ole näihin sisällytetty, mutta keskustelua siitäkin käydään. Jo nykyisten päätettyjen sanktioiden odotetaan vaikuttavan Hanhikivi 1 -hankkeeseen. 

-Fennovoima pitää tilannetta haastavana. Fennovoimalla on kuitenkin sitoumuksia ja sopimuksia hankkeen sidosryhmien kanssa, mukaan lukien yhtiön omat työntekijät. Fennovoiman tehtävät ja lakisääteiset velvoitteet säilyvät ennallaan, kunnes näihin puitteisiin tulee muutoksia sanktioiden tai viranomaisen sitovien päätösten kautta.  

-Toistaiseksi seuraamme tarkasti tilanteen kehittymistä. Ymmärrämme, että dramaattinen tilanne herättää keskustelua sekä poliittisessa että julkisessa tilassa. Fennovoima on tiiviissä yhteydessä kaikkiin sidosryhmiin.  

-Olemme hyvin pahoillamme ja surullisia tapahtumista ja tilanteesta Ukrainassa. Alueella on paljon työntekijöidemme läheisiä, joihin invaasio on vaikuttanut, ja ajatuksemme ovat heidän luonaan.   

-Tässä vaiheessa emme kommentoi tilannetta enempää.  

Venäläinen energiayhtiö Rosatom on tytäryhtiönsä kautta osaomistajana Fennovoimassa, jossa on myös suomalaisia omistajia. Fennovoima rakentaa Hanhikivi 1 -ydinvoimalaa Pyhäjoella.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Venäjän Pietari Suuri oli oikeasti suuri

East Office etsii toimistopäällikköä Helsinkiin

Presidentti Vladimir Putin vieraili Kiinassa