Jokerit jallitti Dynamo Moskovan tähtiä

Jokerit on nyt kaatanut peräkkäisissä otteluissa TsSKA:n ja Dynamon, jotka ovat läntisen konferenssin kärkitaistossa Jokereiden ja SKA:n ohella tiiviissä nipussa.

Läntisen konferenssin kärkipään taisto Hartwall Arenassa oli Jokereiden näytöstä, kun joukkue kohtasi huipputähtiä vilisevän Dynamo Moskovan 5.1.2022. Dynamo Moskova kaatui 5-1 vakuuttavan suorituksen päätteeksi.

Jokerit – Dynamo Moskova 5-1 (2-0, 1-1, 2-0) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit tuli vuoden ensimmäiseen otteluunsa erinomaisesti latautuneena. Avauserä oli punakeltaisten hallintaa ja se näkyi myös tulostaululla. Jordan Schroeder ohjasi Niklas Frimanin oivalluksesta 1-0-osuman heti alussa ja kokoonpanoon palannut Brian O’Neill taikoi 2-0-maalin upeasti jäänpinnasta ajassa 8.53.

Enemmänkin maaleja olisi voitu ensimmäisessä erässä nähdä, mutta niitä saatiin odottaa toiseen. Siinä Marko Anttila ja Markus Hännikäinen taituroivat uskomattoman alivoimamaalin ja veivät helsinkiläiset kamppailun puolivälissä jo 3-0-johtoon. Moskovalaiset kuitenkin kavensivat nopeasti perään ja näin kolmannesta erästä tiedettiin tulevan haastava.

-Oltiin harjoiteltu hyvin sunnuntaista lähtien ja ensimmäinen erä oli meiltä todella hyvä. Toisessa erässä tuli kaksi jäähyä meille ja aloitukset hävittiin 3-13. Jouduttiin puolustuskannalle, eikä oikein saatu peliä aikaiseksi, päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi.

Isännät eivät antaneet viimeisellä 20-minuuttisella Dynamon yllättää. Jokerit hallitsi peliä ja puolusti kärsivällisesti keskustan pois omalla alueellaan. Toisessa päässä käytiin iskemässä kaksi maalia, joista vastasivat Hännikäinen sekä ylivoimalla Hannes Björninen. Anders Lindbäck pysäytti punakeltaisten maalilla 25 laukausta. Hän oli voiton takuumies ja otti kamppailun aikana muutaman ison torjunnan. Kokonaisuutena Jokerit oli keskiviikkona äärimmäisen hyvä.

-Oikeastaan koko joukkue oli hyvä; maalivahti, ylivoima, alivoima, 5-5-peli, eri maalintekijöitä. Paljon oli hyvää ja tästä jatketaan kohti lauantaita, Marjamäki kehui.

Jokerit on nyt kaatanut peräkkäisissä otteluissa TsSKA:n ja Dynamon, jotka ovat läntisen konferenssin kärkitaistossa Jokereiden ja SKA:n ohella tiiviissä nipussa. Vahvat suoritukset eivät kuitenkaan varmuudella nouse joukkueen hattuun, sitä päävalmentaja painotti lehdistötilaisuudessa.

-Ei tuo porukka leiju. Siellä on sen verran tervepäistä porukkaa, joka haluaa menestyä ja elää hetkessä. Voittaminen tietysti ruokkii itseluottamusta ja on osoitus siitä, että meillä on kaikki eväät olemassa joukkueessa. Täällä on paljon kovaluonteisia jätkiä, jotka ovat valmiita tekemään töitä. Se on se tärkein asia, Marjamäki sanoi.

Jokereiden oli määrä jatkaa kautta lauantaina 8.1.2021 kotikaukalossa, jonne vieraaksi piti saapuman Tomi Lämsän luotsaama Salavat Julajev Ufa. KHL:n mukaan ottelu siirtyy pelattavaksi kuitenkin myöhemmin, koska Ufan joukkueessa on useita koronatartuntoja.

Teksti: RussiaMagnat, Jokerit

Kuva: Jokerit