Vladimir Suuresta Putiniin -kirjavinkki

Venäjän ja presidentti Vladimir Putinin ymmärtämiseksi kannattaa lukea Timo Vihavaisen kirjoittama teos Vladimir Suuresta Putiniin.


 

Venäjä on viime kuukausina ollut uutisotsikoissa, kun poliittiset jännitteet Valko-Venäjällä ja Ukrainassa ovat kasvaneet. Venäjän ja presidentti Vladimir Putinin ymmärtämiseksi kannattaa lukea Timo Vihavaisen kirjoittama teos Vladimir Suuresta Putiniin.

 

Kirja on avainteos Venäjän ja Putinin ymmärtämiseksi. Miten sankarit ja myytit selittävät Venäjää.Vladimir Putinin Venäjällä on käynnissä suuri vastavallankumous, joka voi olla käänteentekevä. Kaiken tämän ymmärtämiseksi Timo Vihavainen johdattaa lukijat kohti Venäjän sielua, sankarien luvattuun maahan. Opi tuntemaan Vladimir ja Pietari Suuri, Tshernyshevski, marsalkka Zhukov ja monta muuta Venäjän historian avainhahmoa. He elävät, ainakin Venäjällä.

 

Kirja on ilmestynyt syyskuussa 2015.

Timo Vihavainen (s. 1947) on toiminut Helsingin yliopiston Venäjän tutkimuksen professorina. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Suomen Pietarin-instituutin johtajana ja Suomen Akatemian tutkijana.

Vihavaisen kirjoittama ja toimittama tuotanto on laaja ja käsittelee Venäjän lisäksi erityisesti Suomen historiassa niin sanottua suomettumisen aikaa. Hänen teoksensa ovat herättäneet vilkasta keskustelua kuten Kansakunta rähmällään: Suomettumisen lyhyt historia 1990-luvun alussa.

Vihavainen on julkaissut myös useita muita Venäjää ja Suomen Venäjä-suhteita käsitteleviä teoksia, joista listaa alla.

  • Länsimaiden tuho vuonna 2009, Otava
  • Itäraja häviää 2011, Otava
  • Vanhan Venään paluu 2014, Otava
  • Vladimir Suuresta Putiniin – Venäjän sankarit ja epäjumalat 2015, Otava
  • Barbarian paluu 2017, Otava


Timo Vihavainen. Kuva: Otava

 

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Venäjän Pietari Suuri oli oikeasti suuri

East Office etsii toimistopäällikköä Helsinkiin

Presidentti Vladimir Putin vieraili Kiinassa