Rakkaat toverit -tv-vinkki

Ylen kanavalla esitetty elokuva kuvaa tositapahtumia Novotsherkasskin teollisuuskaupungissa, jossa työläiset nousivat vuonna 1962 kapinaan kommunistihallinnon nostettua ruoan hintaa. Kapinaa seurasi verilöyly.


 

Suomalaisilla tv-kanavilla esitetään nykyään melko harvoin venäläisiä elokuvia. Niinpä itänaapurissa tehdyt koko illan elokuvat ovat jääneet suomalaiskatsojille melko vieraiksi.

 

Perjantaina 8.10.2021 istuin kotona television ääreen luettuani lehdistä myönteisiä arvioita elokuvasta Rakkaat toverit. Ylen kanavalla esitetty elokuva kuvaa tositapahtumia Novotsherkasskin teollisuuskaupungissa, jossa työläiset nousivat vuonna 1962 kapinaan kommunistihallinnon nostettua ruoan hintaa. Kapinaa seurasi verilöyly.

 

Elokuva oli mielenkiintoinen ja koskettava. Elokuvan mustavalkoisuus teki siitä autenttisen ja todistusvoimaisen. Elokuva on melkoisen tuore, vuodelta 2020. Sen ohjasi Andrei Kontshalovski. Pääosissa on muun muassa Julia Vysotskaja.

 

Elokuvan lopputekstejä katsoessani yllätyin, kun elokuvan general produceriksi ilmoitettiin Alisher Usmanov, tunnettu venäläinen oligarkki ja miljardööri. Hän on siis monien muiden busineksiensa lisäksi myös elokuvatuottaja.

 

Suosittelen lämpimästi elokuvan katsomista. Se on toistaiseksi katsottavissa Yle Areenasta.

 

https://areena.yle.fi/1-50803338


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Venäjän Pietari Suuri oli oikeasti suuri

East Office etsii toimistopäällikköä Helsinkiin

Presidentti Vladimir Putin vieraili Kiinassa