SRV myymässä kauppakeskuksen Pietarissa

Rakennuskonserni SRV on sopinut alustavasti Pietarissa olevan kauppakeskus Pearl Plazan myynnistä. Kuva: SRV


 

SRV:n ja kiinalaisen Shanghai Industrial Investment (Holdings) Co., Ltd:n omistama yhteisyritys on allekirjoittanut ei-sitovan aiesopimuksen omistamansa, Pietarissa sijaitsevan Pearl Plaza –kauppakeskuksen myynnistä venäläiselle kiinteistösijoitusyhtiölle. SRV kertoi asiasta pörssitiedotteessaan 13.9.2021.

Kauppakeskuksen mahdollinen myynti toteuttaa SRV:n strategiaa, jossa yhtiö on linjannut keskittyvänsä velkaantuneisuuden alentamiseen ja Sijoittaminen-liiketoiminnassa edelleen taseen keventämiseen. Strategisessa linjauksessa todetaan, että yhtiö kehittää Venäjän kauppakeskusten operatiivista liiketoimintaa tavoitteenaan kauppakeskusten divestoinnit kauppakeskusten kehitysvaiheen ja markkinatilanteen perusteella arvioituna ajankohtana.

Yhtiö odottaa kaupan toteutumisen ja sen aikataulun tarkentuvan syksyn aikana. Yhtiö ennakoi, että mahdollisen kaupan vaikutus SRV:n operatiiviseen liikevoittoon on positiivinen, mutta lopullinen vaikutus selviää vasta kaupan toteuttamishetkellä.

Pearl Plaza kauppakeskus on SRV:n omakehitteinen hanke Pietarissa, Venäjällä. SRV omistaa kauppakeskuksesta 50 prosenttia. Kauppakeskus avattiin vuonna 2013.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Venäjän Pietari Suuri oli oikeasti suuri

East Office etsii toimistopäällikköä Helsinkiin

Presidentti Vladimir Putin vieraili Kiinassa