McMafia on tv-draama lontoolaistuneesta venäläisperheestä

McMafia on kahdeksanosainen brittiläinen BBC:n tuottama tv-draama venäläisestä liikemiesperheestä, joka asuu Lontoossa ja toimii laillisuuden rajamailla. Kuva: BBC


 

McMafia on kahdeksanosainen brittiläinen BBC:n tuottama tv-draama venäläisestä liikemiesperheestä, joka asuu Lontoossa ja toimii laillisuuden rajamailla. Sarja nähtiin Suomessa Ylen kanavalla kesällä 2020, ja se perustuu samannimiseen Misha Glennyn kirjaan.

 

Perheen nuori mies, rahoitusalalla toimiva ja Yhdysvalloissakin kouluja käynyt Alex Goldman (James Norton) yrittää tehdä pesäeroa isänsä ja tämän veljen hämäriin toimintatapoihin mutta joutuu lopulta temmatuksi monimutkaisten liikesuhteiden syövereihin. Alex joutuu lopulta joustamaan laillisuustavoitteestaan perheensä edun nimissä. Veri on vettä sakeampaa.

 

McMafia on sujuvaa ja mielenkiintoista tv-draamaa, jossa riittää jännitystä ja yllättäviä käänteitä. Sarjassa liikutaan vuoroin Lontoossa, Venäjällä, Israelissa, Prahassa ja Etelä-Ranskassa, joten kulissit ovat komeat. Suosittelen sarjan katsomista, vaikka se ehkä antaakin hieman liioitellun karhean kuvan venäläisestä bisneskulttuurista!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Venäjän Pietari Suuri oli oikeasti suuri

East Office etsii toimistopäällikköä Helsinkiin

Presidentti Vladimir Putin vieraili Kiinassa