Tolstoin Venäjä loistaa tv-sarjassa Sota ja Rauha

BBC:n Sota ja rauha (War and Peace) on loistokas, viihdyttävä ja värikäs pukudraama, jossa huippunäyttelijät esittelevät katsojalle laajan kirjon persoonia. Kuva: BBC


 

Sota ja rauha on kirjallisuuden klassikko, josta on tehty useita elokuva- ja tv-sovituksia. Yksi hienoimmista filmatisoinneista on BBC:n tuottama, vuonna 2016 ensiesitetty ja Suomessakin Ylen kanavalla nähty kolmiosainen minisarja.

 

BBC:n Sota ja rauha (War and Peace) on loistokas, viihdyttävä ja värikäs pukudraama, jossa huippunäyttelijät esittelevät katsojalle laajan kirjon persoonia. Hieno kuvaus, jota on tehty muun muassa Liettuassa, saa niin Pietarin ja Moskovan tanssisalit kuin maaseudun majatalotkin ja luonnon näyttämään eläviltä. Andrew Daviesin käsikirjoitus saa tapahtumat etenemään sujuvasti.

 

Katsojan eteen marssitetaan mielenkiintoinen luonteiden kirjo. Erityisen sympaattiselta tuntuu hyväntahtoinen, välillä hyväksikäytetty ja eksyksissä oleva yllätysperijä Pierre Bezukhov, jota esittää Paul Dano. Muita hyviä näyttelijäsuorituksia esittävät muun muassa James Norton ja Lily James.

 

Sarja tarjoaa miellyttävän katsomiskokemuksen, koska se on pohjavireeltään optimisinen ja lämminhenkinen olematta silti imelä. Sen komeat näyttelijät, puvustus ja puitteet tarjoavat myös runsaasti silmäniloa.

 

 

Paul Danon esittämä aatelinen Pierre Bezukhov on sympaattinen hahmo. Kuva: BBC


Muita hyviä näyttelijäsuorituksia esittävät muun muassa James Norton ja Lily James. Kuva: BBC

 


 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Venäjän Pietari Suuri oli oikeasti suuri

East Office etsii toimistopäällikköä Helsinkiin

Presidentti Vladimir Putin vieraili Kiinassa